НЕМСКИ ЕЗИК


 

Kkus_books2

Какво е Kikus?

Kikus Deutsch е немска система, разработена от д-р Едгардис Гарлин, за да се развиват децата с немайчин немски език още от предучилищна  възраст. Програмата се изпитва в център за детска многоезичност в продължение на няколко години. В най-кратко време Kikus се оказва толкова успешен, че концепцията е многократно награждавана. Първа награда 2005г. От Съюза за Демокрация и толерантност в Конкурса „Активност за демокрация и толерантност“. 

Kikus е обществен проект на общността  „Център за детска многоезичност“  и издателство Huber. Издателството с 80-годишната си история, принадлежи към най-успешните немски издателства за езикови учебни пособия. В областта „Немски като чужд език“ издателството е водещо на световния пазар от над 50 години. Предлаганите продукти на издателството са на над 30 други езици, както книжни, така и изключително добре разработени онлайн материали. Това допринася за славата на издателството като създател на учебни пособия от ново поколение, които имат една цел: да се създава РАДОСТ от чуждоезиковото обучение.

DOTS-950px

Какво може Kikus?

Kikus  е изпробван в практиката ефективен модел да се стимулират езиковите умения още от 3-годишна възраст. Моделът комбинира целенасочени материали за работа в малки групи, игровото затвърждаване на знанията в ежедневието и задълбочаването им у дома.  Създават се различни ситуации във всички житейски области с цел да се упражняват лексика, граматика и комуникативност. Kikus  е единствената програма, която се съобразява с първия език на децата в учебния процес. 
За кого е Kikus? Материалите на Kikus  са за ранно езиково обучение в детската градина и началното училище. Те обхващат езиците немски и английски и са насочени към деца от 3 до 10 години.

 


 zebra_books
Zebra - в нов вид и с нови идеи. Както и преди Зебра позволява всеки да учи със собствено темпо. Гъвкаво приложим материал за часовете: 
 
 • стимулиращ комуникацията, тематично изградена част по Четене;
 • насоченост към начални умения по Писане;
 • стратегии за Правопис; 
 • съобразяване със степента на развитие на децата;
 • материали, съобразени с индивидуалността на децата;

programi_baner_icons_de

Методика и цел на обучение

Въвежда се бавно и постепенно изписването на буквичките и се поставят основите на четенето. Истории, приказки, песни, рими, различни сюжети и игри изпълват часовете– всичко, което се случва в детското ежедневие, забавленията, с които те  научават новия език и попиват произношението. Другата жизнено част от обучението са изграждането на полезни навици, запазването на семейните ценности, споделянето, уважението. В часовете ние се учим да даваме, да сме благодарни и да си помагаме.

 • кратки разказчета от ежедневието на нашите курсисти;
 • проектите в часовете развиват фината моторика и помагат на децата да усвоят всичко, което правят на немски език.
 
 • с помощта на системата за ранно чуждоезиково обучение : Kikus, децата усвояват материала чрез игри, песни, танци, упражнения, рисунки, професионални фотографии и проекти, създадени от най-добрите преподаватели и психолози в света.
 • в училище, у дома, семейство, природа, дрехи, храни, напитки и време са част от темите, с които учениците се запознават на английски. Учениците научават и прости граматически конструкции, които могат да използват в устна форма.
 • освен пълната гама от хартиени, аудио и видео материали на National Geographic, ние изготвяме и допълнителни бланки с различни задачи, които включват и елементарни познания по математика и други дисциплини.
 • към всеки урок децата научават и по няколко песнички, с които нагледно разказват за какво се пее в тях.

Споделихте ли вече с вашите приятели?


ГРАФИК НА УЧЕБНИТЕ ЧАСОВЕ


 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial